Paviment malmès després dels disturbis en la protesta per Hasél

La despesa per reparar el mobiliari urbà que ha estat destrossat durant els disturbis derivats de les protestes a favor de Hasél segueix augmentant: la xifra ara s’enfila als 900.000 euros. La ciutat acumula cinc dies consecutius d’aldarulls, que van començar dimarts.

Durant el cinquè dia de protestes la manifestació es va emmarcar entre la plaça de la Universitat i la plaça de Catalunya —on es van aplegar unes 6.000 persones i inicialment es va desenvolupar de manera pacífica— fins que un grup reduït d’encaputxats, ràpidament va separar-se de la gran comitiva i va deixar un reguitzell de destrosses als voltants del Portal de l’Àngel i, més tard també, per la zona del passeig de Gràcia i el barri de Gràcia.

Paviment malmès després dels disturbis en la protesta per Hasél

39 contenidors cremats; 600 m2 de paviment malmès

Un total de 39 contenidors van ser cremats, la majoria per muntar barricades per impedir el pas de les furgonetes policials. Segons el darrer balanç de l’Ajuntament, reposar-los implicarà una despesa de 58.500 euros. Des de dimarts s’han incendiat 278 contenidors.

Barricada encesa després dels disturbis en la protesta per Hasél

La pavimentació de la ciutat també va tenir desperfectes. Un total de 600 m2 de paviment, sobretot de Gran de Gràcia, plaça de Lesseps i passeig de Gràcia va ser malmès per l’arrencament de llambordes o per l’acció del foc de les barricades. L’Ajuntament xifra en 40.000 euros el cost per reparar-lo.

Contenidor de brossa després dels disturbis en la protesta per Hasél

A més, a aquestes despeses del cinquè dia d’aldarulls s’hi ha d’afegir el cost que suposa l’activació d’equips de neteja, recollida de residus i retirada de contenidors. Un preu estimat de 30.950 euros. Si sumem totes les despeses, aquesta jornada d’aldarulls es tanca amb 129.450 euros.