Aquest dimarts, Dia de la Constitució, s’ha fet una crema simbòlica de la Carta Magna a Barcelona. Ho han fet membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que s’han citat a Pla de Palau per calar foc a simulacions d’exemplars de la Constitució. El que s’ha incendiat, de fet, són fulls amb la portada de la Constitució impresa i elements com caixes de cartró que simulaven ser-ne exemplars reals.

La crema s’ha fet mitja hora abans de començar la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana en contra dels reforma de sedició, al mateix punt d’inici de la marxa. Els concentrats cridaven consignes com “Fora, fora, fora la justícia espanyola” i “Els carrers seran sempre nostres”.

A través de les xarxes socials, els CDR han fet una crida a participar en aquesta acció de protesta. Sota el lema “La ‘Constitución’ igual que la reforma penal: Foc nou!” els CDR etziben que “és absurd esperar res de cap negociació amb l’Estat, perquè recorrerà al tipus penal que li convingui per perseguir i reprimir l’independentisme i qualsevol dissidència”. En aquest sentit apunten que el nou delicte de desordres públics agreujats (sorgit de la reforma del delicte de sedició) “converteix en delicte” la seva lluita.