La manifestació convocada per l’ANC aquest 6 de desembre a Barcelona ha mostrat el rebuig per la reforma del delicte de sedició. La marxa ha començat a les 12 h a Pla de Palau i, segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 4.500 persones, una xifra que augmenta fins a les 10.000 segons la organització. La marxa ha seguit el recorregut pel passeig d’Isabel II, ha pujat per la via Laietana fins al carrer de Jaume I i ha acabat a la plaça de Sant Jaume.

L’Assemblea diu que la reforma de sedició busca “penalitzar l’1-O”

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha assegurat que la reforma de la sedició busca “penalitzar més còmodament els fets de l’1 d’octubre”. “Tot el llenguatge, cada paraula del nou redactat del delicte de desordres públics agreujats està agafat de la sentència del procés del 2019”, ha assenyalat.

Feliu també ha lamentat l’absència d’Òmnium Cultural a la manifestació. “Em sap greu, espero que a la propera hi siguin”, ha etzibat Feliu amb brevetat. En canvi, sí que hi han assistit Junts (Laura Borràs i Jordi Turull) i la CUP (Carles Riera).

“Cap pacte amb Espanya per empresonar-nos”

Els manifestants han mostrat pancartes i cartells al llarg del recorregut amb el lema “Cap pacte amb Espanya per empresonar-nos”. També s’han vist estelades i s’han entonat càntics com “Puigdemont, el nostre president”.

Parlaments a la plaça de Sant Jaume

La manifestació ha desembocat a la plaça Sant Jaume, on l’Assemblea hi ha muntat un escenari per fer parlaments. Han pres la paraula activistes com Albano Dante Fachín i Jordi Pesarrodona.

Crema simbòlica de la Constitució espanyola

Abans de començar la marxa, s’ha fet una crema simbòlica de la Constitució espanyola. Ho han fet membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que s’han citat a Pla de Palau. El que s’ha incendiat, de fet, són fulls amb la portada de la Constitució impresa i caixes de cartró que simulaven ser-ne exemplars reals.