(ACN/redacció) Els veïns de l’edifici del carrer de Casanova, 91, on vivia l’home que va aparèixer esquarterat en un contenidor de l’Eixample el 29 de novembre, es mostren angoixats i espantats pels fets. Segons han explicat diversos testimonis a l’ACN, la víctima era un llogater alemany d’uns 50 anys que feia cinc anys que vivia en un àtic de la finca i que acostumava a rellogar habitacions. Han assegurat que era una persona “poc sociable” i “estranya”, que “consumia estupefaents” i que “rebia moltes visites d’homes”.

Així mateix, han indicat que els dos detinguts, un home ucraïnès de 31 anys i un irlandès de 51, feia poc temps que compartien pis amb la víctima. També han revelat que l’home que ha ingressat a la presó “solia anar begut”.

La porteria, un anar i venir de veïns i periodistes

La porteria de l’edifici ubicat al número 91 del carrer de Casanova ha estat un anar i venir de veïns i periodistes al llarg de tot el dia d’avui. Els residents s’han mostrat molt sorpresos per les informacions que han aparegut als mitjans de comunicació aquests dilluns i també força espantats pel fet que finalment el jutge hagi deixat un dels detinguts en llibertat amb càrrecs.

“No els coneixíem gaire perquè tampoc es relacionaven amb gaire gent i feia poc que vivien aquí“, han apuntat els veïns, que han assegurat que, tot i que la conducta de la víctima sovint era “estranya” i “sortia poc de casa”, mai haurien pensat “que tingués problemes o que pogués acabar així”.

Cap moviment estrany ni baralles

Així mateix han assegurat que en cap moment van veure cap moviment estrany ni van sentir crits ni soroll de baralles procedents de l’immoble. “Ens ha agafat tot per sorpresa perquè aquesta és una zona molt tranquil·la“, han indicat.

La portera de la finca, Sonia García, ha explicat que tots els pisos de l’edifici són de lloguer. Ha detallat que la víctima feia quatre o cinc anys que vivia en un dels dos àtics i que alhora en rellogava algunes habitacions. “Per aquí hi passava molta gent diferent, sobretot homes”, ha apuntat la portera, que ha dit que els dos investigats feia poc temps que havien arribat al pis: “Potser un parell de setmanes”, ha comentat García.

Els amics el buscaven

Ha relatat que pocs dies després que aparegués el tors a l’interior de la maleta que un drapaire va localitzar al contenidor de davant de l’edifici, van contactar-hi amics de la víctima. “Li havien estat trucant i no hi havien pogut parlar i em van preguntar si jo l’havia vist recentment”, afirma la dona, que diu que ella mateixa va acompanyar un d’aquests amics a parlar amb el gestor de finques de l’edifici: “Li vam demanar si havia abandonat el pis o alguna cosa i ens va dir que no”, ha comentat.

García ha indicat que divendres al matí van venir els Mossos d’Esquadra i van preguntar per l’home i van pujar a la setena planta, on es troba el pis. “Van picar i en un primer moment no van obrir-los la porta, però després van sentir soroll a l’interior i finalment van acabar detenint l’home ucraïnès“, assegura. Segons relata, la policia es va quedar fent guàrdia tot el dia a l’exterior de l’edifici i al vespre, prop de la mitjanit, va aparèixer l’altre inquilí, que és l’irlandès que ha acabat entrant a la presó. “També se’l van endur detingut”, ha afirmat. 

Imatges de les càmeres de seguretat

Empleats de la benzinera Cepsa ubicada a l’avinguda de Roma han assenyalat que van cedir les imatges de les càmeres de videovigilància de l’establiment als Mossos d’Esquadra. “No les havíem visionat prèviament però ens les van demanar i els les vam donar”, han assegurat.

En aquest sentit, fonts properes al cas han afirmat que aquestes imatges, juntament amb d’altres de procedents de càmeres de la zona, han estat clau per poder veure el moment en què la maleta va ser dipositada a l’interior del contenidor.