manifestació ANC 6 desembre 2022 barcelona sedició

Tot a punt per a la manifestació de l’ANC el 6 de desembre del 2022 a Barcelona. La mobilització convocada per l’entitat independentista vol fer pública l’oposició al nou delicte de desordres públics agreujats, arran de la reforma de la sedició impulsada pel Govern espanyol i amb el suport d’ERC. L’organització considera que es tracta d’un “atemptat contra els drets fonamentals“. Com serà la manifestació de l’ANC el 6 de desembre del 2022? Quin serà el seu recorregut?

A continuació et detallem tot el que se sap fins ara de la manifestació del 6 de desembre a Barcelona.

Manifestació de l’ANC el 6 de desembre: hora

La manifestació de l’ANC a Barcelona es farà el dimarts 6 de desembre, festiu, a partir de les 12 h. Està previst que vinguin persones provinents de diversos municipis de Catalunya i, per tant, és possible que ja des de mig matí hi hagi gent als entorns del Pla de Palau, on començarà la marxa.

De fet, hi ha activats alguns autocars per part de l’ANC per desplaçar-se fins a Barcelona.

Recorregut de la manifestació de l’ANC el 6 de desembre

El recorregut de la manifestació de l’ANC començarà a Pla de Palau a les 12 h. A partir d’aquí, tal com ha informat la mateixa Assemblea en un comunicat, la mobilització avançarà per diversos carrers del centre de Barcelona. A continuació et detallem tots els carrers per on passarà la protesta:

  • pla de Palau
  • passeig d’Isabel II (direcció Montjuïc)
  • via Laietana
  • plaça de l’Àngel
  • carrer de Jaume I
  • plaça de Sant Jaume, just al davant del Palau de la Generalitat de Catalunya

Què es farà durant la manifestació el 6 de desembre?

Al punt final de la protesta, a la plaça de Sant Jaume, l’ANC instal·larà un escenari des d’on es demanarà al govern de Pere Aragonès que aturi els pactes amb el Govern espanyol que “només augmenten la repressió contra el moviment independentista e base”.

L’Assemblea Nacional Catalana reitera els motius pels quals s’oposen a l’eliminació del delicte de sedició a canvi de reforma el delicte de desordres públics agreujats: consideren que és “un atemptat contra els drets fonamentals de llibertat d’expressió i manifestació“. Considera que el nou text “portaria a la presó desenes de milers de persones” que van concentrar-se pel referèndum de l’1-O a les escoles públiques.