estafa email spoofing

Els Mossos d’Esquadra han llançat una alerta per l’aparició d’una nova estafa que pot fer la vida impossible a qui hi caigui. Es tracta de l’anomenat “email spoofing” i consisteix a rebre un correu electrònic en el qual et diuen que t’han instal·lat un troià a l’ordinador i et demanen diners per no difondre informació íntima. La policia fa una crida a no caure en el parany, ja que, segons explica, es tracta d’un cas de sextorsió.

L’anomenat “email spoofing“, també conegut com a correu de suplantació d’identitat, és una tècnica que s’utilitza en els atacs de “spam” i de phishing per fer creure l’usuari que el missatge ve d’una persona o entitat que coneixen o en què confien. En aquests atacs, el remitent falsifica els encapçalaments del correu electrònic, de manera que el programari mostra l’adreça del remitent fraudulenta i, per tant, la majoria d’usuaris la donen per bona.

“He gravat algunes escenes pervertides”

“He gravat algunes escenes pervertides seves […] i només amb un parell de clics puc compartir els seus vídeos amb amics, familiars i companys de feina. […] Només ha de fer-me una transferència de 750 $ al meu compte […] i esborraré tot el material”. Aquest és un dels missatges que pots rebre al teu correu electrònic i que formen part d’aquesta estafa.

Els Mossos d’Esquadra n’han compartit un exemple a les seves xarxes socials. La policia demana no caure-hi, ignorar el missatge i evitar fer cap transferència.

Altres estafes de les quals alerten els Mossos d’Esquadra

Darrerament els Mossos d’Esquadra han alertat d’altres enganys que han detectat. La més recent, tot i que no és nova, és l’estafa del retrovisor. Els lladres provoquen una col·lisió amb el cotxe i simulen que la víctima els ha trencat el retrovisor. Després del cop, volen fer pagar a la víctima el seu retrovisor amb diners en efectiu, l’acompanyen fins a un caixer automàtic i d’aquesta manera poden veure el número PIN de la targeta i robar-la.

També han proliferat novament la tècnica del tocomotxo i l’estafa del fals revisor del gas.

Tot i que, actualment, són molt més habituals les estafes electròniques o a través del mòbil, com el “phishing” i l’“smishing”.