El tancat de les obres del tramvia de la Diagonal amaga una curiosa plantació de tomàquets. Estan a prop de la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer, a la confluència amb el passeig de Sant Joan. Les tomaqueres han crescut de forma desordenada, a tocar de la tanca de les obres, i hi ha una desena de plantes amb fruits. De fet, alguns dels tomàquets encara són verds, però d’altres estan força madurs i ja es podrien collir.

La insòlita imatge de tomaqueres a l’avinguda Diagonal ha provocat les bromes dels usuaris de Twitter, on ha sorgit la notícia.

Barcelona ja té una varietat autòctona de tomàquet

Curiosament, Barcelona ja té una varietat pròpia de tomàquet, especialment gros, gustós i amb la pell molt fina. Es tracta de la varietat Mandó de Collserola. L’espècie, que estava en perill d’extinció, es va recuperar fa 20 anys i està considerada una de les millors de Catalunya.

La varietat Mandó de Collserola es va recuperar de forma casual, quan un pagès de la serra, en Damià Gibernet, va plantar unes llavors que els seu avi havia guardat en un pot i li van sortir uns tomàquets d’una qualitat extraordinària.