Grafiters pintant una persiana

La Guàrdia Urbana ha denunciat 12 persones en quatre dies per fer pintades i grafits a l’espai públic: des de dilluns s’han enxampat “in fraganti” tres grafiters cada dia. L’actuació s’emmarca en la campanya per reduir les actituds incíviques als carrers i, especialment, les relacionades amb les pintades.

El consistori no ha concretat on estaven pintant les persones denunciades ni tampoc si estaven actuant en elements patrimonials o no. En un vídeo penjat a Twitter, només es veuen dos casos. Al primer, s’estan fent grafits en una persiana a plena llum del dia. En el segon, ja de nit, es veu una persona fent una pintada en una finestra.

Grafiter fent una pintada

Més multes i peticions de presó

L’Ajuntament ja va anunciar a mitjans de juny que intensificaria la lluita contra els grafits amb més multes i, fins i tot, peticions de presó en casos greus, com les accions al metro o en edificis patrimonials. Això, després que en els darrers mesos hagin aparegut pintades en esglésies com la de Sant Andreu o la de Sant Vicenç de Sarrià. A més, també han transcendit darrerament el cas del pioner del grafit modern, Cornbread, que va vandalitzar el ‘Gat’, de Botero, i el de Mariscal, que va omplir de Cobis parets de carrers de Ciutat Vella.

Per minimitzar l’impacte de les pintades, l’Ajuntament també ha augmentat el pressupost de neteja. En concret, s’hi destinen 1,8 milions més, repartits tant en edificis patrimonials com a la resta. L’objectiu és que el servei funcioni de manera més flexible i amb més rapidesa.