verola mico

Els casos confirmats de verola del mico a Catalunya han passat de 150 fa set dies a 380 aquest dijous, 30 de juny. Segons el Departament de Salut, des del 5 de maig, la Xarxa de Vigilància Epidemiològica ha estat informada d’un total de 510 casos sospitosos o probables de tenir la infecció i només 130 han estat descartats. A banda, hi ha 42 casos més en investigació.

La majoria de pacients, homes d’entre 19 i 66 anys

La majoria dels casos confirmats són homes d’entre 19 i els 66 anys que van començar a tenir-ne símptomes abans del  23 de juny. La majoria han tingut febre, astènia, limfadenopaties i exantema. Les lesions s’han localitzat en diferents punts del cos però, sobretot, en les àrees genital, perioral i/o perianal. En aquest sentit, Salut alerta que les lesions poden produir cicatrius permanents i complicacions que podrien arribar a fer necessària l’hospitalització.

Contagis per contacte estret

Salut insisteix que el contagi d’aquest virus es produeix pel contacte estret, ja sigui amb relacions sexuals o en esdeveniments festius. Per això, recorda que els positius confirmats cal que evitin el contacte amb altres persones o animals. I tampoc no haurien de compartir roba de llit, tovalloles o estris de menjar.

Pel que fa als contactes estrets dels positius, cal parar atenció als possibles símptomes i, en el cas de que apareguin, contactar ràpidament amb el sistema sanitari.