urgències vall hebron cartell entrada

(ACN/Redacció) La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denuncia que el servei d’urgències de l’Hospital Vall d’Hebron i de l’Hospital Universitari de Bellvitge estan “totalment col·lapsats”. Segons el sindicat, els dos centres tenen 295 treballadors de baixa per covid (148 al Vall d’Hebron i 147 a Bellvitge) i més de 1.000 professionals de baixa per diferents circumstàncies. Tant Bellvitge com el Vall Hebron, però, neguen aquest col·lapse i asseguren que estan funcionant amb normalitat.

Mig miler de llits menys a l’estiu

Tot plegat, diu el sindicat, farà que a l’agost tinguin 568 llits menys dels que hi ha ara. “Això, si la corba de contagis segueix creixent, farà que els pacients hagin de ser atesos als passadissos de l’hospital”, denuncia CSIF en un comunicat. Per això, demanen una planificació eficaç i que es facin servir tots els recursos per resoldre la situació.

CSIF denuncia públicament que la falta de previsió en la contractació d’estiu és el motiu principal que provoca el col·lapse de les urgències hospitalàries a Catalunya aquests dies. “Els pacients no poden ser traslladats a unitats d’hospitalització i molts d’ells són donats d’alta de manera precipitada”, afirma el sindicat.

Els dos centres hospitalaris ho neguen

L’Hospital de Bellvitge no ha facilitat dades dels professionals sanitaris de baixa per covid però assegura que el centre està funcionant amb normalitat i nega que s’estigui produint cap col·lapse. Fonts de l’Hospital Vall d’Hebron han explicat que hi ha 99 persones de baixa a tot el centre sanitari, però que això no impedeix el funcionament habitual del centre.

Tot i això, la cap d’Epidemiologia de l’hospital, Magda Campins, ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que els centres sociosanitaris esta plens i no es poden derivar alguns pacients grans i amb pluripatologies que s’acumulen a les urgències del centre. Campins ha explicat que el Vall Hebron treballa en un pla de contingència perquè professionals de les plantes d’hospitalització puguin reforçar les plantilles d’urgències.