El Port de Barcelona ha inaugurat oficialment aquest dijous un accés a la platja de Sant Sebastià i un mirador nous, que ha batejat com a mirador Vela, que es troba a tocar de l’Hotel W Barcelona. L’obra ha suposat construir una gran escala que connecta la plaça de la Rosa dels Vents i el nou passeig del Trencaones amb la platja de Sant Sebastià, espais situats en làmbit de la nova bocana. L’espai ha estat dissenyat per l’arquitecte Carmelo Zapulla, de l’estudi barceloní External Reference, i ha costat 1,5 milions d’euros.

El nou mirador ofereix vistes de tot el litoral barceloní

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha assegurat que aquesta reforma ajuda a enfortir la relació entre el Port i la ciutat i per seguir acostant aquesta part del litoral a la ciutadania. “Aconseguim que, des del Port Fòrum, passant pel Port Olímpic, s’arribi passejant per la vora del mar fins al nou passeig del trencaones”, ha subratllat Calvet que ha defensat la importància de “donar continuïtat a la façana marítima”.

Les noves escales uneixen la platja de Sant Sebastià amb la plaça de la Rosa dels Vents, a tocar de l’Hotel W Barcelona

L’Ajuntament demana més espai per als veïns

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha celebrat que obri un espai que suposi garantir la continuïtat del passeig Marítim i que la connexió “té tot el sentit del món”. Ara bé, Rabassa ha reclamat que en properes fases el projecte inclogui elements que “facin més agradable” l’estada per als veïns de la ciutat com, per exemple, bancs per seure-hi. Creu que cal esperar a veure si “la ciutadania es fa seu l’espai” i que, si no és així, el Port s’hauria de replantejar el projecte.