A Catalunya continuen venint menors estrangers que viatgen sols, la majoria procedents del nord d’Àfrica. Aquest 2019 la previsió és que es dobli el número d’arribades i que, a finals d’any, en siguin prop de 6.000. Segons la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), les sospites s’estan complint: des del gener fins a l’abril han vingut 775 joves, uns 200 més que l’any passat en aquest període, quan en van ser 555.

Les comissaries de Mossos encara acullen joves

La DGAIA confirma que, sobretot els últims dies, l’increment s’ha notat i, de fet, se n’han vist a algunes comissaries de Mossos d’Esquadra de Barcelona. La nit d’aquest dimarts, per exemple, sis nois han passat unes hores en les dependències policials de l’Eixample, coincidint amb la tancada dels sindicats del cos. Al matí ja els han ubicat a centres per a menors d’arreu de Catalunya.

Des de la DGAIA afirmen que els primers tràmits ─identificar-los i buscar-los un lloc─ són lents, sobretot si els joves arriben a Barcelona ben entrat el vespre. Insisteixen que cal temps per trobar-los una plaça disponible tenint en compte l’alta ocupació dels centres d’emergència i primera acollida. A finals de juny, s’obrirà a la Zona Franca el centre d’atenció immediata (CAI), un espai per fer les primeres identificacions dels menors que migren sols.