uci Hospital Clínic

Continua l’escalada de pacients a les UCI catalanes, que ja tenen 549 malalts. Les previsions del Departament de Salut apunten que aquestes xifres continuaran en augment almenys fins a la setmana vinent, quan creuen que s’assolirà el pic amb 700 ingressats en estat crític.

El 73 % dels ingressats a les UCI, sense vacunar

La cinquena onada ha afectat sobretot aquells grups de població encara sense vacunar. Segons ha fet públic aquest dimecres la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, el 73 % dels ingressats a les UCI aquest mes de juliol estaven sense vaccinar. La xifra es redueix fins al 12 % en el cas de pacients amb una dosi i fins al 15 % en els que tenen la pauta completa.

Tot i que pot sorprendre la dada de persones ingressades en estat crític per la covid després d’haver rebut una de les dosis de la vacuna o la pauta completa, l’investigador de la Universitat de Leicester Salvador Macip recorda que “és una qüestió d’estadística, cap vacuna protegeix al 100 %.

En espera de la decisió del TSJC sobre el toc de queda

En aquest context d’augment de la pressió assistencial, el govern està en espera de l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per prorrogar el toc de queda en 162 municipis. Si l’aval arriba a temps, la intenció de la Generalitat és que entri en vigor la matinada de dijous a divendres.