Segons el Departament de Salut, dels 774 pacients crítics que han ingressat a les UCI des de l’1 de juliol del 2021, durant la cinquena onada de la pandèmia, 563 no estan vacunats. Representen el 73 % dels ingressats a les UCI, mentre que un 12 % dels pacients greus ha iniciat la vacunació i el 15 % ja té la pauta completa de la vacuna.

Els hospitalitzats són de franges d’edat amb la vacunació oberta

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, lamenta que la majoria d’aquest 73 % d’ingressats no vacunats corresponen a franges d’edat que tenen la vacunació oberta. Per això, insisteix en la importància de rebre la pauta completa, especialment amb la variant delta, més transmissible.

Pel que fa a les franges d’edat, els pacients crítics no vacunats són majoria fins als 59 anys. Dels 60 anys en amunt creix la proporció de vacunats, però també cal tenir en compte que són franges d’edat amb més població vacunada.

Un 63,5 % dels ingressats a planta tampoc no està vacunat

Pel que fa als malalts ingressats a planta, les xifres són similars. Un 63,5 % dels que estan a l’hospital són persones que no s’han vacunat, un 10,2 % tenen només una dosi i el 26,3 % la pauta completa. En aquest cas, la responsable de Salut també ha alertat que part dels ingressats són d’edats que tenen la vacunació oberta.