uci hospital clínic cinquena onada

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, espera arribar al pic d’hospitalitzacions de la cinquena onada aquesta setmana i, “molt probablement”, assolir el pic a les UCI la setmana vinent, “entre el 3 i el 4 d’agost”, amb 700 persones ingressades. Argimon ha fet aquesta predicció durant una intervenció a la Comissió de Salut del Parlament, en què ha reconegut que la situació actual és complicada.

1.320 brots des de finals de juny

Argimon ha tornat a entonar el “mea culpa” per no haver previst l’increment de contagis de la cinquena onada. El conseller ha assegurat que les prediccions no assenyalaven el creixement sobtat de casos que s’ha produït. “Estimàvem que amb el 52 % de pauta completa de vacunació a meitat de juliol aconseguiríem doblegar i controla el brot”, ha admès. El fet, però, és que des de finals de Juny s’han produït 1.320 brots, alguns amb “gairebé 5.000 persones afectades de cop”. “Aquesta és la bomba explosiva”, ha assegurat el conseller.

Argimon ha defensat les decisions que es van prendre el 21 de juny, quan es van relaxar la majoria de les restriccions vigents, però ha qüestionat els grans esdeveniments, com el festival Cruïlla, perquè van contribuir a donar “una percepció de normalitat que no era la més adient”.

Foto: ACN
Compareixença del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a la comissió del Parlament

Argimon demanarà la creació d’un comitè d’assessors

El conseller de Salut també ha anunciat el compromís de sol·licitar la col·laboració d’experts en l’àmbit de la salut pública per crear un comitè científic assessor sobre la covid. Argimon ha dit que actualment ja hi ha un grup assessor que participa en el procés de vacunació fent recomanacions. Ara es tracta de crear aquest grup d’experts de caràcter més general, que farien un treball “transparent i públic”.