Els veïns dels barris fronterers amb l’Hospitalet viuen amb neguit l’increment de casos a la ciutat veïna. A més, el districte de Sants-Montjuïc és dels que més va créixer la darrera setmana en nombre de positius confirmats amb PCR. Es van comptabilitzar 116 casos nous. Només l’Eixample, amb 119, en va sumar més. A més, és l’únic districte que supera el llindar dels 50 casos per cada 100.000 habitants.

Conscients d’aquesta situació, alguns veïns dels barris de Sants-Badal, Sants i la Bordeta han extremat les precaucions. Segons han explicat a betevé, hi ha qui ha canviat les rutes habituals per evitar acostar-se als barris més castigats per la covid: la Torrassa, Collblanc i la Florida. D’altres intenten sortir de casa el mínim possible i reduir els contactes socials.

L’obligació de dur la mascareta posada en tot moment sembla que ha calat entre els veïns d’aquests barris. Aquest matí de dijous pràcticament tothom la duia. L’Ajuntament, però, adverteix que, en general, encara hi ha molta gent que no fa cas d’aquesta mesura. La Guàrdia Urbana fa de mitjana 1.700 advertiments diaris. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ja va assegurar que aviat es començaran a sancionar els infractors.