El sindicat de professors USTEC-STEs qualifica de “col·lapse” la situació actual dels centres educatius per l’increment de contagis de covid que s’ha produït després de les vacances de Nadal. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, assegura que actualment hi ha 100.000 positius a les escoles. “És una bestiesa”, es lamenta. I critica durament l’actual protocol, que només confina l’aula quan hi ha cinc o més alumnes positius (o un 20 % de l’aula): “El virus s’està posant les botes”.

El sindicat demana tornar al protocol anterior

Per l’USTEC-STEs la solució seria tornar al protocol anterior, que establia que s’havia de confinar tota l’aula quan hi havia un únic positiu entre l’alumnat. “Amb el mantra que les escoles són segures, què es pensaven, que el virus no entraria a l’escola? Doncs no, la covid ha entrat a l’escola i s’està propagant com la pólvora”, sentencia Segura.

A banda d’un canvi de protocol, el sindicat de professors creu que s’haurien d’haver fet cribratges a l’alumnat i al professorat abans de tornar a les classes després de les vacances de Nadal, com han fet altres comunitats autònomes.

“Als centres només s’està fent gestió de la pandèmia”

L’USTEC-STEs culpa els departaments d’Educació i de Sanitat de la situació que estan vivint els centres. Afirma que la gestió de les dades i la comunicació amb les famílies que comporta el nou protocol és molt complicada. “Estem aguantant les criatures als centres i s’està fent només gestió de la pandèmia”, critica. A més, el sindicat denuncia que hi ha un 53 % de les baixes del professorat que no s’estan cobrint. “Ara a les escoles s’està sobrevivint a costa de la salut dels alumnes i del personal dels centres”, sentencia.

Cabezas defensa el canvi de protocol a les escoles

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, afirma que “el canvi de protocol és bo”, perquè ara mateix la situació és diferent que l’any passat en nombre d’hospitalitzacions gràcies a les vacunes”. Ho ha dit en una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de la 2. Tot i això, ha admès que el nou sistema “és complex” de gestionar, i ha demanat “paciència” a la comunitat educativa. La secretària de Salut Pública afirma que les escoles són el reflex de la situació comunitària. Cabezas ha reblat: “La gran majoria de nens i nenes estan a les escoles, i això és el que volem”.