escola classe de primària

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha defensat el canvi de protocol a les escoles que s’ha començat a aplicar després de les vacances de Nadal. Assegura que sense aquest nou sistema, que només confina l’aula quan hi ha cinc o més alumnes positius (o un 20 % de l’aula), actualment hi hauria més de 600.000 alumnes confinats (més del 40 % del total) i “tindríem un problema de conciliació molt complicat”. L’anterior protocol establia que s’havia de confinar tota l’aula quan hi havia un únic positiu entre l’alumnat.

Argimon assegura que el canvi de metodologia busca poder “garantir la presencialitat” dels alumnes a les aules. Tenint en compte que aquest sector de la població, els més joves, ha tingut un increment de contagis “molt important” durant les vacances de Nadal.

Tests d’antígens a les farmàcies: “El més fàcil seria no fer res”

El conseller de Salut també ha defensat que a Catalunya es continuïn fent tests d’antígens als alumnes quan es confina un grup. L’increment de contagis dels últims dies han provocat una allau de proves a les farmàcies, on es fan les proves als escolars de forma gratuïta. Tot i això, Argimon creu que cal continuar-los fent per poder “captar els asimptomàtics” i confinar-los, i “afavorir el ritme normal de les classes”. “El més fàcil seria no fer res,”, ha argumentat el conseller, com passa a la resta de comunitats autònomes, i ha aprofitat per agrair la feina dels farmacèutics. “No estem en un moment normal”, s’ha justificat.

Els tests detecten més d’11.500 alumnes amb covid

Entre el 10 i el 18 de gener, les farmàcies han fet un total de 160.522 test d’antígens a escolars. D’aquests, 9.303 han resultat positius, un 5,8%. Pel que fa als alumnes d’educació infantil, els centres d’atenció primària han fet 19.796 proves, de les quals 2.418 han resultat positives, el 12 %. En total, Salut defensa que les proves a l’alumnat han permès detectar més d’11.500 alumnes amb covid.