Ajuntament i Generalitat insisteixen a fer una crida a la calma després de les darreres cancel·lacions al Mobile. L’última empresa que ha dit que serà baixa a la cita tecnològica és Intel. Aquest divendres els responsables del congrés decidiran el futur d’aquesta edició, però, segons l’Ajuntament, la cancel·lació no és sobre la taula. En una entrevista a Tele 5, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que els organitzadors no els han comunicat “que s’hagi de cancel·lar o posposar el Mobile”. I ha afegit que “no hi ha motius de salut pública que recomanin prendre decisions d’aquest tipus”. Collboni, a més, ha recordat que “a Barcelona hi ha cada dia entre 100 i 130 mil visitants i no s’està produint una situació excepcional”.

La Generalitat també ha volgut calmar els ànims. La portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha recordat que la decisió d’anul·lar el Mobile World Congress correspon als organitzadors, com a entitat privada. Afegeix que a Catalunya no hi ha motius per l’alarma sanitària.

Reunió amb el cos consular

Tot i que aquests són dies decisius per al congrés, de moment, les reunions prèvies es mantenen i continuen tal com s’havien previst. Ha passat amb la reunió entre el govern català i el cos consolar de Barcelona aquest dimarts.

A la trobada, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, els han explicat el protocol del coronavirus dissenyat per l’executiu tant de prevenció com d’atenció a la ciutadania. A més, també s’ha volgut tranquil·litzar els cònsols i reforçar la idea que a Catalunya no s’ha detectat cap cas.