intel mobile 2020

La multinacional nord-americana Intel tampoc no anirà al Mobile World Congress (MWC).  La principal fabricant de xips del món ha anunciat que cancel·la la seva presència a Barcelona al·legant motius de seguretat pel coronaviurs.

En un breu comunicat, la companyia afirma que “la seguretat i el benestar” dels treballadors i socis són la “principal prioritat” i que per això han decidit suspendre la participació al Mobile “per precaució”. Intel tenia previst celebrar un esdeveniment el diumenge 23 de febrer a la Llotja de Mar per donar a conèixer les novetats de la marca en 5G i intel·ligència artificial.

Amb Intel ja són 10 les grans companyies que no assistiran al Mobile, després que dilluns les empreses  SonyNTT DoCoMoUmidigiGigaset i Ulefone també anunciessin que no vindran a Barcelona.

Tot i aquest degoteig de cancel·lacions des de l’Ajuntament fan una crida a la calma. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que els organitzadors “no preveuen cap escenari que no sigui celebrar el Mobile World Congress”.

Vivo tampoc participarà al Mobile

A banda de l’anunci d’Intel, també la tecnològica xinesa Vivo ha anunciat que no participarà al Mobile. Asseguren que “la salut i la seguretat dels treballadors” són la seva prioritat i que, per això, han decidit cancel·lar la seva presència al congrés.

Xiaomi confirma l’assistència al MWC

En canvi, qui ha confirmat que assistirà al congrés de telefonia mòbil és Xiaomi. La companyia xinesa ha emès un comunicat en què assegura que anirà al Mobile “segons el que està previst”. En un comunicat han informat que extremarà les mesures de precaució. En aquest sentit, garanteix que tots els treballadors i alts executius que viatgin de la Xina hauran estat fora del país com a mínim 14 dies abans de l’inici del congrés i no tindran símptomes del virus. També es compromet a desinfectar “amb freqüència” tant l’estand com els productes que hi exhibirà, i que l’atenció la farà personal provinent de les oficines d’Europa.

Xiaomi assegura que la salut és una prioritat per a ells i que seguirà totes les mesures recomanades. A banda de Xiaomi, també Samsung ha confirmat l’assistència al Mobile.