Bombers de Barcelona desinfecten la residència Barcelona

La plataforma Marea Blanca i la Coordinadora Residències 5+1 tornaran a posar en coneixement de la fiscalia que no s’han derivat als hospitals els ancians de les residències que han donat positiu per coronavirus o n’han presentat símptomes. Els familiars en defensa d’una atenció digna a les residències volen preguntar al jutjat si cap de les persones mortes en aquests centres “estava prou greu” per ser atesa a l’hospital. També volen saber “quina atenció sanitària van tenir les persones grans a les residències” i si “se’ls va poder administrar medicació i sèrum intravenós, van tenir oxigen o respiradors“.

Marea Blanca i la Coordinadora Residències 5+1 exigeixen a la Generalitat que “realitzin ja la bateria de tests que sigui necessària a treballadors i residents“. També demanen aïllar “els ancians dependents que resultin ser positius a hotels o centres medicalitzats les 24 hores” i se’ls traslladi als hospitals. Les dues entitats denuncien que s’han “deixat morir de forma indigna” les persones grans “en unes residències que no tenien un servei mèdic suficient, com tampoc infermeria en el torn de nit”.

Aquest dimecres el Departament de Salut va presentar un sistema de recompte nou que va elevar a més de 7.000 les persones mortes per coronavirus. Segons les dades noves, s’han produït 1.810 morts en residències.

Famílies de l’Hestia Palau, en peu de guerra

Un dels casos concrets de famílies en peu de guerra per la gestió de la crisi del coronavirus és al centre sociosanitari Hestia Palau, al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 135. Una quinzena de famílies s’han unit en una plataforma per pressionar la direcció del centre perquè, denuncien, no ha fet pública cap xifra oficial d’infectats o morts per covid-19.

Ho ha denunciat a betevé el portaveu de la plataforma de familiars, Ricardo Pérez, que ha explicat que en les últimes hores han enviat una carta tant a la direcció del centre, com a l’Ajuntament i la Generalitat. També ha fet una crida perquè tots els familiars de residents de l’Hestia Palau se sumin a la plataforma, a través de l’adreça de correu electrònic familiarshestiapalau@gmail.com.