Un avió amb material sanitari operat als aeroports d'AENA (ACN)

L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat ha operat 37 vols amb material sanitari i humanitari per a la lluita contra la pandèmia del coronavirus des del mes de març. Així ho constaten les dades que ha fet públiques Aena aquest dijous.

En concret, el mes de març van operar des de Barcelona sis vols, al llarg dels dies 28, 29 i 31 de març. A l’abril, en canvi, han estat 31 els vols que han aterrat o s’han enlairat des de l’aeroport Josep Tarradellas. En aquest cas, les operacions han tingut lloc l’1 d’abril, tots els dies compresos entre el 4 i el 10, el 12 i el 14.

En total, s’han operat 16 vols provinents o amb destinació a la Xina, sis de Qatar, tres de l’Uzbekistan, tres de Turquia, dos de Rússia, dos de Grècia, i un de Kènia, Alemanya, els EUA, els Països Baixos i Malta. A més, l’Aeroport de Girona va operar a primers d’abril un altre vol provinent de terres alemanyes que va servir per fer arribar a Catalunya material necessari per a la fabricació dels respiradors de Seat.

Al conjunt de l’estat s’han efectuat un centenar de vols amb material sanitari des de l’esclat de la pandèmia. La majoria han estat a Madrid-Barajas, al Prat, a l’Aeroport de Saragossa o al de València, però també n’hi ha hagut a altres instal·lacions més petites, com les de Vitòria, Sevilla, Gran Canària o Palma.

Aena assumeix el cost de les tarifes aeroportuàries de les aeronaus que transporten material sanitari per a la lluita contra la pandèmia.