Salut farà més de 27.000 tests a les residències de gent gran on hi hagi un cas confirmat o amb símptomes de coronavirus. Les proves es faran tant als residents com als treballadors i la previsió de la Generalitat és tenir-ne els resultats abans del 8 de maig. Aquesta és una de les mesures incloses en el “pla d’acció” presentat per la consellera de Salut, Alba Vergés, amb l’objectiu de reduir l’impacte del coronavirus en aquests espais.

Més atenció primària i més personal

Vergés ha assegurat que l’atenció primària ha triplicat les visites diàries a residències des de fa un mes i que en les darreres setmanes s’hi han incorporat 162 professionals addicionals per millorar la resposta assistencial. A més, Vergés ha anunciat que s’ha creat un circuit “més àgil” per tal de donar resposta a les necessitats de material i ha remarcat que en una setmana s’han repartit més de 500.000 unitats de material de protecció.

Un miler de llits buits

La intenció de la Generalitat és atendre els malalts de covid-19 dins de les residències on viuen habitualment. Però per a això han d’estar medicalitzades, en cas contrari, el Departament de Salut ha comunicat que actualment té identificats 26 equipaments arreu del territori català amb un miler de llits buits per reubicar-hi persones grans.

Mig miler d’avis tornen a casa

Actualment hi ha més de 35.000 avis i àvies que viuen en residències que tenen, com a mínim, un cas confirmat de coronavirus. Són dades del Departament de Salut, que, aquest dijous, ha també ha anunciat que més de mig miler de residents han tornat a casa amb les seves famílies.