alumne motxila escola curs escolar
Foto: Clarens Val

(ACN) L’Ajuntament, a través del Consorci d’Educació, ha creat un banc de préstec de tauletes amb internet per a alumnes vulnerables en confinament. El consistori ha destinat 500.000 euros del Fons Covid per comprar 2.000 dispositius que se sumen als 300 que van quedar disponibles el curs passat després que es distribuïssin 2.700 tauletes entre tots els alumnes en situació de vulnerabilitat social que cursaven sisè de primària o 1r d’ESO. Així doncs, el Consorci d’Educació gestiona un banc amb 2.300 tauletes disponibles per als alumnes que estiguin confinats a causa de la covid-19, tant els que han donat positiu com els que s’han vist obligats a fer la quarantena per ser contacte dins del grup estable.

Els destinataris d’aquest servei són els alumnes que es troben en una situació de vulnerabilitat acreditada i que estan cursant estudis obligatoris i postobligatoris en centres públics i concertats de la ciutat. Amb aquest servei, l’Ajuntament assegura que es treballa per la igualtat d’oportunitats entre els alumnes, i en concret d’aquells detectats que tenen necessitats específiques de suport educatiu. Així es vol assegurar l’equitat de tots els alumnes enfront de situacions de confinament, garantir la igualtat d’oportunitats educatives i fer front a la bretxa digital.

Queixes dels sindicats i dels centres de màxima complexitat

Des de l’inici del curs escolar, marcat per la pandèmia del coronavirus, els sindicats educatius han denunciat la falta de recursos als centres, especialment als de màxima complexitat. A la bretxa digital s’hi sumen realitats complexes dels alumnes que dificulten l’aprenentatge a distància. De fet, alguns centres afirmen que després del primer confinament molts recursos no han arribat, com els 300.000 ordinadors promesos pel departament a l’estiu.