Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones a qui acusen de formar part d’un grup criminal especialitzat en robatoris en vehicles estacionats en aparcaments públics i als centres comercials de Barcelona. Els detinguts són tres homes i una dona amb edats d’entre 19 i 38 anys amb antecedents policials a Catalunya, així com en altres països europeus com Alemanya, França o també Xile.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí atribueix als detinguts set robatoris en un mateix centre comercial del districte de Sant Martí i un altre robatori en un centre comercial situat a Mataró. Els agents sospiten que poden estar involucrats en altres actes delictius de la mateixa naturalesa arreu de Catalunya. Entre tots els detinguts acumulen sis ordres de detenció i 68 antecedents policials.

Segons fonts policials la banda es desplaçava habitualment amb vehicles llogats i en grups de quatre persones. Una conduïa el vehicle i controlava l’entorn mentre les altres tres forçaven els cotxes de les víctimes. El “modus operandi” consistia a trencar la finestra del cotxe per endur-se tots els objectes possibles abans d’anar-se’n.

Els acusats han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

Més detencions per fets semblants

Els Mossos van detenir l’1 de desembre dos membres del mateix grup mentre actuaven en un centre comercial. Els agents de seguretat privada del recinte van interceptar els autors i els van retenir fins que els agents els van detenir.

Una altra unitat policial també ha detingut a l’autopista del Maresme dos sospitosos que estaven sota investigació policial.