El Consell de l’Alumnat de la UB ha demanat a l’equip de govern de la universitat que se suspenguin les activitats avaluables i l’assistència obligatòria a totes les facultats fins al 5 de novembre. Així, han argumentat en un comunicat, es podrà garantir el dret a la manifestació dels estudiants, en el context de mobilitzacions en contra de la sentència del procés.

Els representants dels estudiants demanen que els alumnes que ho desitgin puguin cursar l’avaluació única i “no es vegin perjudicats pel mètode d’avaluació contínua”. També insten el professorat a trobar conjuntament amb els estudiants la millor fórmula per continuar amb l’activitat acadèmica.

Matí de mobilitzacions dels estudiants de la UB

Ja aquest dimecres, diverses facultats de la UB han suspès les classes. A la Facultat de Dret, una quarantena d’estudiants es van tancar dimarts al vespre i aquest matí s’han produït alguns moments de tensió quan un grup d’alumnes han intentat accedir a l’edifici per assistir a classe. També s’han bloquejat els accessos a les facultats de Biologia i Belles Arts.

Al migdia, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha ocupat el vicerectorat de l’edifici central de la UB. A les portes de l’Edifici Històric de la universitat, a més, s’ha tallat el trànsit de la Gran Via.