(ACN) Ja ha arribat a Europa el primer cas de la nova variant de la covid-19, anomenada B.1.1.529 i procedent del sud d’Àfrica. Bèlgica ha confirmat el primer cas conegut al continent. Es tracta d’una dona que no havia rebut cap vacuna i que va viatjar l’11 de novembre des de Bèlgica a Egipte, fent escala a Turquia.

La dona va començar a tenir símptomes aquest dilluns 22 de novembre, 11 dies més tard del viatge, segons ha informat el viròleg de la Universitat de Leuven, Marc van Ranst. Finalment, s’ha detectat que el contagi ha estat amb la nova variant, que tot i que encara està en estudi, es caracteritza per tenir diverses mutacions. Ara per ara sembla que la pacient no es troba en una situació greu i que no han sorgit més positius en el seu entorn. Les autoritats belgues segueixen de prop el cas i fan una crida a la calma.

Vols cancel·lats entre Europa i el sud d’Àfrica

L’anunci arriba poques hores després que la Unió Europea es mostrés preocupada per aquesta nova variant, de la qual encara no se sap del cert si té un major contagi que altres variants o si pot trencar la immunitat de les vacunes. En conseqüència i com a precaució, la UE ha recomanat als estats membres que suspenguessin les connexions amb els països del sud d’Àfrica. Una recomanació que el Govern espanyol ja ha dut a la pràctica i ha suspès tots els vols amb Sud-àfrica i Botswana a partir de dimarts.