Els treballadors del sistema de serveis socials reclamen que es reconegui la tasca del personal durant la pandèmia del coronavirus. Després de l’anunci de la Generalitat de gratificar amb 140 milions d’euros els professionals del sistema públic sanitari i residencial per la seva tasca a primera línia de la covid-19, denuncien un greuge comparatiu amb els serveis socials, que també han treballat intensament durant l’estat d’alarma.

Els serveis socials durant la pandèmia

La Confederació, una organització empresarial que representa associacions i cooperatives d’iniciativa social i fundacions que atenen persones, demana a la Generalitat que equipari els treballadors del Tercer Sector Social de Catalunya amb els sanitaris. En un comunicat, remarca que són serveis essencials i reivindica la tasca del personal en els centres de protecció a la infància, en l’atenció a pacients amb patologies de salut mental, dones que han patit violència masclista i estan en pisos tutelats o persones amb addiccions.

Més diners per al tercer sector

Més enllà de les gratificacions als treballadors del serveis socials, les entitats del tercer sector social de Catalunya volen que l’Administració impulsi canvis importants en el seu finançament. La intenció és que els treballadors adquireixin millors condicions laborals que els apropin al que perceben els treballadors de la funció pública. I reclamen a la Generalitat que es prevegin partides pressupostàries d’acompanyament a la seva tasca per als anys 2021 i 2022.