Un mes i mig després del judici
, l’Audiència de Barcelona ha dictat sentència: condemna a quatre anys de presó l’autor del segrest al consolat de Mali, el març del 2018. Es considera que l’home és culpable d’un delicte de segrest, ja que va retenir la dona del cònsol durant unes set hores a l’interior de l’edifici diplomàtic. També resol que el processat va incórrer en un delicte de robatori amb intimidació en sostreure 200 euros de la caixa del consolat.
A banda de la pena de presó, el jutge li imposa les costes judicials i el retorn dels 200 euros a l’afectat, el cònsol. L’Audiència considera provat, per tant, que el processat és l’autor dels fets i destaca, com a prova principal, el relat de la víctima. En la sentència, especifica que en les declaracions de la dona del cònsol no hi ha ni “incoherències” ni “contradiccions”, i tampoc no va “exagerar” en descriure l’angoixa que va sentir en el moment de l’incident.
El testimoni de la víctima, clau en la sentència
Segons el jutge, la versió de la dona està “perfectament i harmònicament” enllaçada amb altres declaracions que la corroboren, com és el cas del testimoni del cònsol, que va parlar amb ella per telèfon durant el segrest. A més, l’ara ja processat no nega els fets i reconeix que “se’n va anar de l’olla”. Amb tot, el condemnat passarà dos anys i 10 mesos empresonat, perquè ja fa un any i dos mesos que és en presó provisional sense fiança.
19 de març del 2018: dia del segrest
Els fets es remunten al 19 de març del 2018, quan l’home va retenir la dona del cònsol de Mali contra la seva voluntat per aconseguir un permís per anar al seu país. No podia fer-ho perquè tenia el passaport caducat. En el judici, va explicar que li urgia fer el viatge perquè el seu pare acabava de morir i la seva mare el necessitava. Va segrestar la víctima i coaccionar-la fins que, després d’unes set hores, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van detenir-lo i alliberar la dona del cònsol.