Les pintades al mobiliari urbà, la manca d’elements de protecció en alguns espais i el deteriorament dels espais verds són les principals preocupacions del veïnat de la rambla del Brasil, que fa de frontera entre els barri de SantsSants-Badal. La coordinadora Cobrim el Cinturó denuncia la degradació del passeig i reclama més manteniment a la zona.

El mes de març passat es va realitzar una passejada amb la regidora per millorar l’espai, però la coordinadora assegura que, pràcticament, no han vist resultats: “El districte únicament ha netejat les pintades —d’un 30 % de tot el tram— i ha arreglat alguns elements del vial que s’estaven caient”, afirma Alfons Moreno, de Cobrim el Cinturó.

Primeres actuacions per millorar l’espai

El districte de Sants-Montjuïc afirma que ja ha iniciat algunes accions, com la neteja de pintades, per millorar l’estat de la rambla. “També hem comunicat a manteniment les millores que cal fer en alguns elements del mobiliari urbà”, assegura Xavi Farré, conseller tècnic del districte de Sants-Montjuïc.

Una zona per a gossos?

A més, per evitar el deteriorament de la gespa, denunciat pels veïns, l’Ajuntament planteja crear una zona d’esbarjo per a gossos a la rambla del Brasil. Tot i això, una gran part del veïnat rebutja un espai exclusiu per als animals i aposta per augmentar els espais verds i seu manteniment.