El sector d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual ha tornat a mobilitzar-se. Centenars de persones s’han concentrat aquest dimarts a les portes de la conselleria de Treball per reclamar que es reverteixin les retallades, diuen, que els afecten des de fa almenys 10 anys. Han manifestat el seu malestar amb xiulets i pancartes.

Alerten que la situació d’ofec pot posar en perill 10.000 llocs de feina

Una de les demandes que han fet és que les subvencions s’han d’incrementar tenint en compte que el salari mínim actual ha augmentat fins als 900 euros. Denuncien que l’increment de sou dels treballadors no ha vingut acompanyat de més ajudes públiques. L’associació empresarial d’Economia Social Dincat ha alertat que si continua l’ofec a aquestes entitats es precaritza el sector i en conseqüència es posen en perill 10.000 llocs de feina.

Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha reclamat al Govern espanyol que faci efectives les ajudes econòmiques que necessita el sector.

Fa poc més d’un mes que les persones amb discapacitat intel·lectual i les persones que els atenen van manifestar-se per reclamar més finançament. Llavors ja denunciaven que la situació era de “gravetat extrema” i advertien l’administració que si no complien amb els recursos previstos podien deixar sense feina 1.589 persones amb discapacitat.