mossos esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes, d’entre 21 i 23 anys, que segons els indicis de la policia estaven planificant un assassinat a Barcelona. Segons indica el cos policial, els detinguts feien “actes preparatoris per assassinar un home amb el qual havien mantingut diverses desavinences”.

La investigació es va iniciar arran d’una baralla que va tenir lloc el 19 de gener passat a la sortida d’una discoteca del carrer de Còrsega en què un home va resultar ferit greument com a conseqüència de diverses ganivetades.

En el marc de la investigació i de les diverses intervencions telefòniques es va saber, fins i tot, que pretenien enterrar el cos de la víctima i, en alguna ocasió, també havien valorat la possibilitat de segrestar-lo. Aquesta darrera opció va quedar descartada des del primer moment.

El passat 11 de maig van detenir un dels homes per un delicte de temptativa d’homicidi i, en aquest mateix operatiu, es va identificar dues persones més com a presumptes autors de l’agressió. Tres dies després, el 14 de maig, els agents també els van detenir.

Se’ls acusa d’un delicte de conspiració d’assassinat després saber que un d’ells planificava adquirir un arma per cometre els fets. Els tres detinguts van passar a disposició judicial. Un d’ells va ingressar a presó i els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs.