El Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona ha acordat enviar a presó provisional sense fiança l’home que aquest dilluns va retenir durant unes cinc hores i mitja la dona del cònsol de Mali a Barcelona dins l’edifici diplomàtic. La Policia Nacional el va detenir i aquest dimecres ha passat a disposició judicial, que ha acordat privar-lo de llibertat. Està acusat d’un suposat delicte de detenció il·legal agreujat, ja que la va segrestar amb l’objectiu d’aconseguir un visat cap al seu país.

Els fets van tenir lloc aquest dilluns cap a les tres de la tarda, quan els Mossos d’Esquadra va rebre l’avís que un home estava retenint la dona del cònsol de Mali dins l’edifici. El segrest es va allargar fins a quarts de nou de la nit quan, finalment, gràcies a una maniobra de distracció, es va poder alliberar la dona.

La Policia Nacional és qui es va fer càrrec de la detenció de l’home, ja que és qui té competències amb estrangeria i amb tot allò que fa referència als consolats. Aquest dimarts, la policia li va prendre declaració, igual que a la dona retinguda i al cònsol de Mali a Barcelona. Aquest dimecres l’han posat a disposició del jutge que n’ha decretat l’ingrés a presó sense fiança per detenció il·legal, una acusació que el jutge ha agreujat per “fixació de condició”, ja que amb el segrest l’home volia que el consolat li atorgués un visat.