Els Mossos d’Esquadra han desallotjat Puntales II, un edifici ocupat al número 311 del carrer de la Independència, entre Mallorca i Provença, on hi vivien 16 persones. Els agents han arribat al voltant de les 8 h i han accedit al bloc rebentant la porta d’un balcó al qual hi han pujat amb una escala. Pràcticament una vintena de furgonetes de la Brigada Mòbil i tres d’efectius de Bombers s’han desplaçat fins a la zona per fer fora els ocupants de la finca. Els Mossos han detingut una dona que s’havia penjat amb un arnès a la bastida de davant de l’edifici durant tres hores.

A l’exterior, una seixntena de persones s’hi han concentrat i cridaven consignes com “No esteu soles”, “Un desallotjament, una altra ocupació” i “Qui sembra la misèria recull la ràbia”. D’altra banda, prop d’una trentena de manifestants han tallat diversos punts del carrer de Mallorca.  Alguns veïns han explicat que els ocupants no suposaven cap problema de convivència al barri i feien activitats i tallers al carrer, actualment tallat per obres.

El desallotjament s’ha completat al voltant de les 13.30 h, quan els Mossos d’Esquadra han tornat a obrir els carrers tallats i han començat a tapiat l’accés principal de l’immoble.

Egnatia capital, propietària de la finca

Els inquilins asseguren que la finca és propietat d‘Egnatia Capital, una promotora immobiliària que compra habitatges en estat de deteriorament a baix preu. Aquesta versió coincideix amb la d’alguns veïns que afirmen que l’antiga propietària va marxar perquè el sostre patia risc d’esfondrament. L’agència comptaria amb cinc edificis més. Els ocupants de Puntales II han penjat un cartell per demanar ajut al veïnat.

cartell-puntales

El compte de Twitter de Puntales II ha explicat al llarg del matí de dimarts el procés de desnonament de la finca ocupada.