Segrest al consolat de Mali

L’acusat de retenir la dona del cònsol de Mali a Barcelona ha reconegut aquest dijous que va actuar empès per la fúria i que “se’n va anar de l’olla”. Durant el judici, l’home ha justificat el seu comportament perquè, segons ha afirmat, li urgia obtenir un permís i anar al seu país, ja que tenia el passaport caducat. Ha explicat que el seu pare acabava de morir i la seva mare el necessitava.

El judici ha quedat vist per a sentència. L’acusat continua empresonat preventivament des de fa més d’un any i la fiscalia manté la petició de vuit anys i mig de presó per delicte de segrest i un altre de robatori amb intimidació. A més, demana que s’indemnitzi el cònsol amb 200 euros, la quantitat que es creu que va sostreure de la caixa del consolat.

En la seva declaració, el processat ha admès que el 19 de març del 2018 va acudir al consolat de Mali, situat a l’avinguda de Josep Tarradellas, per sol·licitar un salconduit per viatjar al seu país d’origen. Ha reconegut que va retenir la víctima més de set hores i que la va amenaçar de “no deixar-la sortir” si no li omplia “el paper”. No obstant això, ha negat haver robat diners.

La vista oral ha començat al matí amb la declaració de la dona del cònsol, que ha assegurat que l’home li va dir que “d’allà no se n’anirien”. Ara bé, ha afegit que li va repetir diverses vegades que la respectava i que no li faria “res”. Segons un agent dels Mossos d’Esquadra que ha testificat en el judici, el dia del segrest l’acusat es va mostrar “bastant agressiu verbalment” i la víctima “plorava, tremolava i estava en un fort estat d’angoixa”.

Per la seva banda, la defensa del processat ha demanat la lliure absolució i sosté que, si se’l considerés culpable, s’intentarien un delicte de detenció il·legal i un altre de furt.