El catedràtic de dret processal de la Universitat de Barcelona (UB), Jordi Nieva, ha assegurat en una entrevista a ‘btv notícies vespre’ que no creu que els diputats presos, és a dir, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, al Congrés dels Diputats, i Raül Romeva, al Senat, “hagin d’estar suspesos”. 

El catedràtic ha explicat que l’article del Reglament del Congrés que preveu la suspensió “parla només de delicte de terrorisme i fa una referència molt de passada a elements rebels”. “No està parlant del delicte de rebel·lió”, exclama Nieva, que afegeix que “és evident que no són terroristes les persones que estan preses i per tant no se’ls pot tractar com si ho fossin”.

El catedràtic ha apuntat en l’entrevista que l’article es va idear pels presos d’ETA que havien de ser escollits diputats. “Es va pensar només per evitar l’espectacle que persones involucrades en activitats d’ETA estiguin en institucions democràtiques”, ha dit. Segons Nieva, “això no està passant en aquest cas” i per tant “no haurien d’haver estat suspesos els diputats al Parlament i exactament per la mateixa raó crec que tampoc no haurien d’estar suspesos ara”.