judici acusat de violació

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 23 anys de presó un home per haver comès quatre delictes de violació a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat l’estiu del 2021. Dos dels delictes són per violació consumada i dos més en grau de temptativa. També se’l condemna per dos delictes d’amenaces condicionals. En aquest cas, s’afegeixen 3 anys i 4 mesos més d’ingrés penitenciari. En total són cinc les víctimes d’aquest agressor sexual.

A la sentència, que s’ha notificat aquest divendres, també s’imposa una ordre d’allunyament i la prohibició de comunicació amb les víctimes, així com la llibertat vigilada de l’acusat un cop complerta la condemna de presó. A més, el condemnat també haurà d’indemnitzar les víctimes amb gairebé 150.000 euros.

Durant el judici, celebrat aquest febrer, l’acusat ja va reconèixer haver violat a dues joves als seus respectius portals de casa a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. En canvi, va negar els altres fets i va assegurar que quan va cometre les dues violacions anava begut i drogat.

Seguia a les víctimes al portal, les escanyava i les amenaçava

Els fets van passar el 5 i 9 de juliol, 28 d’agost, 11 i 13 de setembre del 2021. Quatre de les agressions sexuals es van produir a l’Hospitalet i una a Barcelona, al districte de Sants-Montjuïc. En tots els fets l’agressor feia servir el mateix mètode: de nit, sobretot dels cap de setmana, escollia les noies joves, les seguia fins a casa i aleshores accedia al portal abans que es tanqués la porta.

Un cop al portal les abordava al replà, les escanyava violentament fins a deixar-les quasi inconscients i les amenaçava verbalment per cometre l’agressió sexual. La resistència d’alguna de les víctimes va fer que el detingut no aconseguís consumar la violació. L’agressor va ser detingut pocs dies després dels fets.