Llums de cotxe de policia

(ACN) La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un jove de 23 anys per agredir sexualment un menor de 14 amb qui va contactar a través d’un videojoc. L’arrestat es va guanyar la confiança del menor per aconseguir un intercanvi d’imatges de caràcter sexual, i va desplaçar-se des de la província de Barcelona fins a Almeria per mantenir-hi una trobada sexual. Quan la víctima va denunciar els fets, l’agressor li va fer xantatge emocional. En l’escorcoll domiciliari del detingut, els agents van localitzar nombrós material pedòfil al seu ordinador.

Proves gràfiques al mòbil del menor

La investigació es va iniciar al febrer, després la denúncia presentada per un adolescent de 14 anys a Almeria. Hi explicava que un jove de 23 anys hi havia contactat a través d’un videojoc, i que s’havia guanyat a poc a poc la seva confiança. Així va aconseguir intercanviar imatges de caràcter sexual mitjançant una aplicació de missatgeria i altres xarxes socials. Segons informa la Policia Nacional, l’anàlisi del mòbil del menor va corroborar el seu testimoni amb nombroses proves gràfiques.

Després de guanyar-se la confiança de la víctima i fer-li regals, segons l’informe policial, l’investigat li va sol·licitar mantenir relacions sexuals sense importar-li la minoria d’edat, de la qual era coneixedor. Finalment, es va produir una trobada entre tots dos en un hotel d’Almeria. El presumpte agressor es va desplaçar més de 800 quilòmetres.

Amenaces i xantatge a la víctima i la seva família

Després d’assabentar-se que el menor havia denunciat els fets, l’arrestat va començar a fer-li xantatge emocional amb l’objectiu que es replantegés la denúncia. Així mateix, el va amenaçar de denunciar-lo per haver-se aprofitat d’una persona amb discapacitat (donant a entendre que tenia algun tipus de discapacitat). També va contactar amb la mare i el germà de la víctima amb la mateixa finalitat.

A principis de març, els agents van fer l’escorcoll del domicili de l’investigat. La policia hi va trobar indicis, tant de fets ja denunciats com d’un nou delicte de possessió de pornografia infantil, en trobar al seu ordinador nombrós material pedòfil.

No descarten que hi hagi més víctimes

Els agents van intervenir set discos durs, un telèfon mòbil, un ordinador portàtil i una targeta SIM. No es descarta que l’investigat pugui haver estat autor d’altres delictes de naturalesa similar no denunciats fins ara, així com l’aparició de noves víctimes.