La plaça Reial és un dels espais de Barcelona més freqüentat. Durant les hores dels àpats, el tràfec de gent s’intensifica i les terrasses de bars i restaurants queden plenes. Aquest és un públic potencial per als músics i artistes de carrer que hi actuen, però ha acabat creant un problema de convivència amb el veïnat a causa del soroll que provoquen.

En aquesta plaça es fan tota mena d’espectacles: des d’actuacions musicals fins a danses, passant per acrobàcies. Però els mateixos artistes asseguren que ho fan sense autorització i incomplint l’ordenança municipal. Els veïns, però, fa molts anys que es queixen i consideren que la policia no fa res per evitar aquestes escenes.

El soroll no els permet obrir les finestres de casa

Veïns que viuen a la mateixa plaça Reial asseguren que el soroll ha arribat a superar els 80 decibels, fins al punt que sovint no poden obrir la finestra de casa “per descansar i tenir una mica de fresca a casa”. Un resident de la zona ha explicat en declaracions a betevé que, en ocasions, molesta molt més “l’escridassada dels turistes que aclamen l’espectacle que no pas l’actuació en si“.

El veïnat afegeix que el soroll no és l’únic problema existent avui dia a la plaça reial: afirmen que altres vegades “també hi ha hagut incidents entre acròbates i turistes” que han acabat amb situacions de conflicte.