com arribar montjuic partits barça

L’Ajuntament de Barcelona i el Barça han treballat un pla de mobilitat conjunt a Montjuïc a partir d’aquest mes d’agost, tenint en compte que el club blaugrana jugarà els pròxims mesos a l’Estadi Olímpic de Lluís Companys per les obres al Camp Nou. Per això, s’ha desgranat com serà la mobilitat els dies de partit: l’accés en vehicle privat estarà tallat tres hores abans dels partits i es recomana fer-ho caminant o en transport públic. Però com puc entrar a la muntanya si soc veí o usuari d’un equipament i no vaig a veure cap matx?

Com accedir-hi en cotxe, caminant o en transport públic

Els usuaris que hagin d’arribar als equipaments situats a la zona restringida del Parc de Montjuïc els dies de partit del Barça podran fer-ho amb normalitat si ho fan caminant, en bici o en transport públic. També podran accedir-hi en moto, si no s’omplen els més de 3.000 aparcaments disponibles als espais reservats als entorns del carrer de Font i Quer, Can Valero, Tarongers i el passeig del Migdia.

Ara bé, sí que hi haurà limitacions per accedir-hi en cotxe o qualsevol altre vehicle de quatre rodes: en les jornades de futbol, només podran fer-ho aquells que vagin a un equipament concret. Per a això, caldrà una acreditació prèvia que permetrà als usuaris accedir en vehicle privat a la seva destinació. Els diferents equipaments de la zona i els operadors de Montjuïc seran els encarregats de distribuir aquestes acreditacions.

Equipaments afectats pel pla de mobilitat

Els equipaments als quals es podrà accedir amb acreditació si s’hi accedeix en vehicle privat són:

  • Jardí Botànic
  • Museu de Ciències Naturals de Barcelona
  • Complex Esportiu Pau negre – Parc del Migdia
  • INEFC
  • CEM Piscines Bernat Picornell
  • Institut Municipal Barcelona Esports
  • Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch
  • Pistes Municipals d’Aeromodelisme de Montjuïc
  • Oficines de l’Anella Olímpica
  • Camp Municipal de Beisbol Pérez de Rozas

La Residència Tres Pins i Aspace-CIM també requeriran d’acreditació per poder arribar fins aquests espais. A més, els usuaris i usuàries de l’INEFC i del CEM Piscines Bernat Picornell podran utilitzar les acreditacions pròpies per accedir als seus aparcaments.

Recomanacions del transport públic

La recomanació principal és que la ciutadania es desplaci a peu, transport públic o bicicleta, ja que en aquests casos no s’aplicarà cap restricció de la mobilitat. En aquest sentit, les línies regulars d’autobusos de TMB que arribaran fins a zones properes a l’estadi Olímpic seran: 13, 23, 55, 125, 159. A més, hi haurà un reforç de les línies de metro que tenen parada a prop de la muntanya.