(ACN) Un centenar de vigilants de seguretat privada convocats per diversos sindicats s’han concentrat aquest dijous davant la delegació del Govern espanyol a Barcelona. Han denunciat les agressions patides i han lamentat que es podrien haver evitat amb una protecció jurídica per llei i una protecció personal adequada al lloc de treball.

Juan Antonio Ramos Ramos, de la UGT, ha explicat que reben agressions “dia sí dia també” i per això volen “que les mesures de protecció dels treballadors com les armilles siguin per llei” i que els vigilants siguin considerats “agents de l’autoritat” perquè quan les situacions es judicialitzen tindrien un tractament millor. Els manifestants han mostrat pancartes sindicals i crits contra les agressions.

Ramos ha explicat que la concentració d’aquest dijous és la primera conjunta entre diversos sindicats, tot i que va ser a principis d’any quan van fer les primeres mobilitzacions. El lema de la pancarta ha estat “per donar seguretat cal treballar segurs i segures” i estava signat per UGT, CCOO, SPS, USOC i PROU.

La concentració s’ha celebrat després d’alguns aldarulls en estacions de tren i metro i centres comercials de Barcelona. Ramos ha explicat que la “perillositat” és més gran al transport públic.

Entre els manifestants hi havia Manuel Bailón, un dels vigilants agredits a l’estació de tren de Pineda de Mar fa uns dies, que ha lamentat demanar “més protecció jurídica pel que fa a l’equipament que portem” perquè considera que la seva feina és “una loteria”.

A la concentració també s’ha pogut veure el diputat de Vox al parlament espanyol, Ignacio Garriga, que ha donat suport a les demandes dels manifestants.