Monitor dels Maristes a judici

(ACN) L’Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó l‘exmonitor de menjador de l’escola Maristes de Sants-Les Corts per fer tocaments a una nena de 10 anys en un càmping de Mont-ras (Baix Empordà) el juliol del 2016.

L’acusat ha reconegut que, mentre era al càmping naturista, va regalar llaminadures i jocs a tres nenes per “guanyar-se la seva confiança”. En dies successius, va demanar a les menors que li posessin crema solar. Segons l’escrit d’acusació de la fiscalia que el processat ha reconegut, finalment el 5 de juliol va seguir les menors fins a la biblioteca del càmping i, allà, va tocar el cul a la nena de 10 anys.

“La menor, quan va notar el contacte, va sortir corrent”, afegeix la fiscalia. L’acusat s’enfrontava a tres anys de presó, però, com que ha reconegut els fets, la fiscalia i la defensa han pactat dos anys de presó, vuit anys d’inhabilitació per treballar amb menors i quatre anys de llibertat vigilada.

Dues condemnes prèvies

Aquesta no és la primera condemna per a l’acusat, Terenci Gabernet. El juliol del 2017 l’Audiència de Barcelona el va condemnar a vuit anys de presó per difusió de pornografia infantil. La sentència considerava provat que entre el 2014 i el 2016 va participar, des de casa seva a Barcelona, en una xarxa d’intercanvi d’arxius fotogràfics i vídeos en els quals apareixien menors d’edat, principalment nenes d’entre 12 i 15 anys, despullades, mostrant els genitals i en actituds sexuals explícites, en molts casos amb homes majors d’edat, incloent-hi actes de penetració.

L’altra condemna és de dos anys de presó per un cas d’abús sexual a una menor de 16 anys i una multa de 675 euros per tres delictes lleus de coaccions. La fiscalia li demanava 16 anys de presó. Els fets es remunten a finals del 2015, quan els Mossos el van detenir per presumptament haver abusat d’algunes alumnes menors d’edat quan era monitor a la Fundació Pere Tarrés i feia pràctiques a primària a l’escola dels Maristes de Sants al menjador i al pati.