L’Agrupació Barça Jugadors es va crear fa 60 anys per donar suport als exjugadors del club que deixaven l’esport en actiu.

Des de llavors organitzen entrenaments i trobades, però també formacions perquè els esportistes ho tinguin més fàcil per introduir-se en el món laboral, un cop deixen l’esport. L’entitat conté 750 socis, dels quals 80 un 13 %― són dones.

La casa dels exfutbolistes

Segons assegura Félix Barrado, vicepresident de l’entitat, l’associació va néixer amb l’objectiu de ser la casa dels exjugadors del Barça i “ajudar-los en el seu camí fora del camp de futbol, tant a nivell personal com laboral. Una necessitat essencial per a molts encara ara”. En aquest sentit, Barrado reconeix que “el món del futbol no acaba en els 10 o 15 jugadors que tots coneixem avui. Hi ha moltíssims jugadors que, quan acaba el futbol, tenen aquesta necessitat d’integració”. 

Activitats per als socis

L’Agrupació promou activitats de tots tipus per a tots els socis. Un centenar d’homes i dones entrenen, per exemple, setmanalment a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva del Barça i una seixantena participen als 60 partits que  disputen a l’any. A més, també organitza formacions en idiomes, lideratge o entrenament personal per tal d’ajudar als exesportistes que vulguin trobar una feina o reciclar els seus coneixements. L’entitat promou també el Sopar Anual, la Trobada de Socis, la Setmana Barça Jugadors o el Premi Barça Jugadors. I també ofereix als socis suport econòmic, a través de la Fundació Barça Veterans, que el 2018 va destinar més de 435.000 euros a ajudar exjugadors i els seus familiars directes.

L’entitat té 750 socis, 80 dels quals són dones. Precisament, des de l’associació valoren positivament que en els últims anys hagi augmentat notablement el nombre de sòcies.