Estan convençuts: seguiran amb els talls a la Meridiana. Amb aquesta fermesa s’han mostrat el centenar de participants en la protesta d’aquest dimecres, la número 59 de consecutiva, hores després de saber que el regidor de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha esclatat contra aquesta mobilització, qualificant-la de “disbarat“. De fet, no és pas la primera vegada que Batlle es pronuncia sobre la protesta. Fa tres setmanes va dir que volia evitar “la cronificació del tall”.

En aquest sentit, bona part dels manifestants han reaccionat a les declaracions de Batlle, i han assegurat que mantindran els talls “li agradi a Batlle o no”, han explicat alguns. D’altres han qüestionat el posicionament del consistori, diferent del de la Generalitat, de qui han destacat “que fins ara ens enviava els Mossos [unitats d’antiavalots per desfer el tall, identificar manifestant i arrestar-los] mentre que ara ens deixa estar” a la Meridiana, diuen. Una circumstància que es produeix des que aquest cap de setmana l’ANC notifiqués la protesta a la conselleria d’Interior, que l’ha acabat autoritzant.

Què hi diuen els veïns?

Les reaccions a les paraules del regidor de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, també han generat debat a peu de carrer. Així, hi ha veïns que viuen i es mouen per aquest tram de la Meridiana que consideren que “després d’un mes i mig de talls ja n’hi ha prou” i que cal que s’acabin. D’altres opinen diametralment una altra cosa: “Estic a favor dels talls, protesten per una sentència injusta”, argumenten.

I entre aquests dos grups majoritaris d’opinió, també n’hi ha que voldrien conciliar amb els dos drets que susciten el debat: el dret a la protesta i el dret a la lliure circulació. Així, hi ha persones que creuen que “no tenen per què tallar l’avinguda, poden protestar a les voreres i deixar que qui necessiti passar per la Meridiana ho pugui fer”.