Treballadors jubilats d’Endesa han protestat aquest dimecres al matí davant la seu de l’empresa per reclamar que se’ls mantinguin les bonificacions en la factura elèctrica que fins ara han tingut. L’associació AECOEC, que aplega jubilats i familiars d’extreballadors de l’empresa, denuncia que el conveni col·lectiu que s’està negociant preveu suprimir aquest dret.

Segons explica Jesús López, membre d’AECOEC, els jubilats i les viudes d’extreballadors gaudeixen d’una reducció en el preu del kilowatt. Tot i això, paguen els impostos corresponents al preu del kilowatt al mercat i, com que la reducció es considera un salari en espècies, també paguen la part corresponent de l’IRPF. L’entitat lamenta que els sindicats es plantegin acceptar aquesta retallada, que, segons AECOEC, representa l’eliminació d’un dret reconegut des del 1928 i que en canvi no comportarà cap benefici per als treballadors que encara estan en actiu.

A l’expectativa de les negociacions

Treballadors i jubilats fa temps que protesten per reivindicar que es mantingui aquesta bonificació en la factura. De fet, en un primer moment semblava que l’eliminació de la bonificació es faria efectiva a l’octubre però finalment l’empresa ha optat per seguir negociant. A l’expectativa de què s’acabarà acordant, de moment els treballadors no han rebut cap factura de la llum més enllà del 30 de setembre.