Unes 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han mobilitzat al centre de Barcelona per impedir que l’homenatge als agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional arribés a la plaça de Sant Jaume. Les mobilitzacions s’han saldat amb sis detinguts i un investigat per delicte d’atemptat a l’autoritat.

Inicialment, els manifestants independentistes s’han concentrat a la plaça però ràpidament s’han traslladat cap a la via Laietana, on un fort cordó policial dels Mossos d’Esquadra els ha impedit el pas cap a la comissaria de la Policia Nacional, el punt d’inici de la concentració de Jusapol. En aquest punt s’han viscut diversos moments de tensió quan els Mossos han carregat contra els manifestants després que alguns intentessin avançar i els llencessin pols de colors, ous i objectes.

mossos de colors via laietana

Enfrontaments a la Rambla

L’altre punt calent del matí ha estat el capdamunt de la Rambla, a tocar de la plaça de Catalunya, on s’han traslladat alguns independentistes amb la intenció d’accedir a la plaça de Catalunya. En aquest espai els Mossos han fet dos cordons policials i han aconseguit blindar l’accés. Hi ha hagut moments de tensió quan alguns activistes han llançat objectes als agents i aquests han respost amb una càrrega policial.  A la primera línia hi havia un grup de Bombers que han intentat contenir les càrregues policials i també fent una crida a la calma

Mossos i Bombers tall Rambla

Càrregues també a la ronda de Sant Pere

Un cop dissoltes les manifestacions, els Mossos han tornat a intervenir per fer fora els últims activistes que quedaven a la ronda de Sant Pere. Han fet un passadís perquè els manifesants abandonessin la zona i allà han carregat contra alguns d’ells.

Una vintena de ferits

Al llarg d’aquest matí de mobilitzacions al centre de la ciutat, el SEM ha atès 24 persones ferides, totes de caràcter lleu i una de menys greu: 19 persones han estat donades d’alta in situ i 5 han estat traslladades a centres sanitaris.

el SEM aten ferit en manifestació jusapol

Entre els ferits hi ha almenys un agent dels Mossos d’Esquadra que ha estat atès pels serveis mèdics a la ronda de Sant Pere.

mosso ferit terra