Centenars de persones han respost a la crida de l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran, que ha demanat omplir de gent la plaça de Sant Jaume. D’aquesta manera volen evitar que s’hi pugui fer l’homenatge a l’actuació policial de l’1 d’octubre convocat pel sindicat Jusapol. Tot i que aquest sindicat ja ha anunciat que canviarà el recorregut de la manifestació de policies, el col·lectiu independentista ha volgut quedar-se igualment a l’espai.

Els convocants critiquen que la manifestació policial vulgui homenatjar els agents que van carregar contra la ciutadania durant la jornada del referèndum. Alguns concentrats consideren que es tracta d’una “provocació” i critiquen que se’ls hagi donat autorització per fer-la. Per ocupar la plaça, Arran havia demanat que les persones que ho volguessin hi anessin ja aquest divendres a la tarda i hi fessin nit. Des d’aquest divendres al vespre s’han organitzat diverses activitats, que culminaran en un festival Holi dissabte, 29, al matí a partir de les 11.30 h.

La portaveu d’Arran, Adriana Roca, ha explicat que amb aquestes activitats volen “ofegar el feixisme amb pintura”. La iniciativa ha rebut el suport de la CUP, de l’ANC, dels CDR, de l’Acampada per la Llibertat, de Bombers per la República i d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme.

La convocatòria d’Arran arriba després que dimecres, 26, els Mossos desallotgessin l’Acampada per la Llibertat, que es trobava a la plaça. Precisament, Arran demana la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per aquests fets i també pel desallotjament dels concentrats davant del TSJC.

A Sant Jaume, hi ha confluït també una mobilització prèvia per la despenalització de l’avortament. De fet, alguns dels qui s’han quedat a la plaça també havien participat en aquesta manifestació.