apunyalament raval

Un home de 25 anys ha estat apunyalat a primera hora del matí d’aquest divendres al carrer de Carretes, al barri del Raval. Els veïns han donat l’avís als Mossos d’Esquadra abans de les vuit del matí. Un home, també de prop de 25 anys, n’ha agredit un altre, segons el cos de policia, amb una arma blanca de grans dimensions. Es tracta d’un matxet que Mossos ja ha recuperat.

L’agressor ja està identificat, però la policia encara el busca. El ferit en estat greu ha estat traslladat a l’Hospital del Mar amb diverses ferides per arma blanca. Els Mossos han obert una investigació per un delicte de lesions, i segons fonts properes a aquesta investigació la víctima té antecedents per delictes contra la salut pública de tràfic de drogues.

Segons fonts policials, no es tracta d’un incident relacionat amb el conflicte dels menors no acompanyats. Es dona el cas que la setmana passada es va produir una baralla també en aquest mateix carrer de Carretes.

Presó preventiva per als qui usin matxets

El comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, ha demanat la màxima contundència a la judicatura i a la fiscalia a l’hora de tractar aquests fets. “Necessitem una actuació radical contra els qui usen aquest tipus d’armes il·legals” ha dit Recasens, i ha reclamat presó preventiva per a aquest tipus d’agressors.

El comissionat ha explicat que estan tenint reunions amb els Mossos d’Esquadra, que investiguen els fets, tant amb la conselleria com amb el cap de Barcelona i el cos dels Mossos. També s’han reunit amb la judicatura i la fiscalia i preveuen elevar el tema a la Junta local de seguretat. Recasens ha recordat que la Guàrdia Urbana ja té tots els agents possibles al carrer i ha tornat a reclamar més agents dels Mossos d’Esquadra destinats a Barcelona.

“Aquest tipus de baralles amb aquest tipus d’armes creen alarma social i en aquest sentit hem d’intervenir immediatament, per eradicar el fet i tranquil·litzar els veïns, que tenen tot el dret del món a viure tranquils en els seus barris” ha sentenciat Recasens.