Situada al carrer de Natzaret, la masia de Can Safont, del segle XIII, és un dels edificis més emblemàtics del barri de Sant Genís dels Agudells. Després d’uns anys conflictius a causa de les ocupacions que ha patit, ara l’Ajuntament l’ha recuperada per a l’ús ciutadà. N’ha adquirit la planta baixa de lloguer, l’ha rehabilitada i l’ha cedida a les entitats juvenils del barri que reivindicaven un espai propi des de feia anys.

Un espai juvenil autogestionat

La masia de Can Safont ha estat un restaurant, un centre educatiu per a persones adultes i una residència per a monges. També una casa ocupada que va generar problemes de convivència al barri.

La idea és que sigui un espai molt autogestionat. Que hi hagi un dinamitzador per acabar d’organitzar i ajudar-los a desenvolupar els seus projectes.
Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó

Fins ara les entitats juvenils han pogut dur a terme la seva activitat en espais cedits pel Centre Cívic Casa Groga i l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells. Consideren que després d’uns anys de trajectòria havia arribat el moment de tenir un local propi.

Volem oferir tots els cursos i tallers de manera gratuïta per garantir l’accés al major nombre de veïns i veïnes possible.
Daniel Díaz, Associació de Joves de Sant Genís

L’edifici pertany a l’Arquebisbat de Barcelona i, de moment, l’Ajuntament n’ha adquirit la planta baixa de lloguer. La rehabilitació de l’espai ha tingut un cost de 38.000 euros. Aquesta setmana els joves començaran a treballar amb el dinamitzador nou per poder obrir les portes al més aviat possible, sempre que la pandèmia ho permeti.