El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), confia que els bons resultats que han obtingut els socialistes a Barcelona en les eleccions del 14-F es repeteixin també en les properes eleccions municipals, l’any 2023. “Espero un resultat magnífic a Barcelona”, ha afirmat el líder dels socialistes a la ciutat, qui confia a “tenir la confiança per tornar a ser el candidat del PSC”. Collboni ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Per Collboni, els resultats obtinguts el 14-F a Barcelona representen “una victòria molt clara del PSC” i considera que confirmen la tendència d’augmentar la confiança dels barcelonins en el partit socialista: “Ens dona molta força i ens encoratja a seguir endavant”. Collboni interpreta que la victòria del PSC el 14-F “revalida la coalició a Barcelona i a Espanya” entre els socialistes i els comuns.

Jaume Collboni, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Els comuns, socis preferents

El líder dels socialistes a Barcelona ha detallat que el candidat del PSC, Salvador Illa, ja ha parlat amb la resta de grups, excepte amb Vox, de cara a arribar a acords que li permetin ser investit president de la Generalitat amb el “suport més ampli possible”. L’exministre de Sanitat ja va anunciar aquest diumenge la seva intenció de presentar-se a la investidura. En aquest sentit, Collboni ha afirmat que, per al PSC, “la preferència és fer coalició amb els comuns”, una aliança que no arriba als 68 escons necessaris per a la majoria absoluta, fet pel qual “cal intentar buscar acords de governabilitat”. Tot i això, Collboni no ha concretat amb quin partit ho podrien aconseguir.

Confia a mantenir la relació amb ERC a Barcelona

Collboni espera que les negociacions per formar govern a la Generalitat no influeixin negativament en les relacions amb Esquerra Republicana a l’Ajuntament. Així, Collboni confia que “sí que es podran mantenir si ens centrem en el que interessa a Barcelona”, i recorda que a la ciutat “hem fet l’esforç de centrar-nos en el que ens uneix”. En canvi, ha criticat que a la Generalitat “hi ha hagut una política d’enfrontament i divisió” els darrers anys.

Els resultats de Vox a Barcelona, “molt preocupants”

El president del Grup Municipal del PSC considera que la irrupció de Vox al Parlament és “la pitjor notícia de les eleccions” i es mostra preocupat pels bons resultats que han obtingut en barris amb rendes tan diferents com Torre Baró i Pedralbes. “Hem de saber per què han optat per una opció com Vox”, ha detallat Collboni, i ho atribueix a causes com ara “la desigualtat, la inseguretat o la incertesa que alimenten opcions radicals”.